söndag, oktober 26, 2008

Intervju - dr Howard Murad

Tidigare i höstas gjorde jag en telefonintervju med dr Howard Murad till en artikel publicerad i senaste numret av SPA&Hälsa. Murad är ett av de märken vi själva använder i behandlingarna i vår groomingstudio, ett jättebra märke med problemlösning som huvudinriktning.

Dr Murad är något av en pionjär inom hudvårdsindustrin. På hans CV ryms dermatolog med en välkänd praktik i Los Angeles, utbildad farmaceut och biträdande klinisk professor vid Los Angeles Universitet.

Intervjun var i och för sig fokuserad på manlig hudvård, men jag fick även ett jättebra tips om hur man tar hand om fet hud och stora porer (har själv lite problem med min T-zon som lätt blänker ju längre dagen går).

Vad är konceptet bakom Murad?

Jag baserar min filosofi på två saker; alla aspekter av din kropp hör samman. Allt du tillför kroppen – både utifrån och det du äter – allt relaterar till hudvård.

Den andra aspekten är att alla problem med huden kan härledas till brist på vatten. När huden åldras blir den torr, skador från solen och avgaser ger fuktfattig hud, om du är sjuk blir du uttorkad. Huden behöver vatten. Även stress orsakar minskad fuktnivå. Bäst resultat på huden får du genom att både återfukta den och att äta rätt kost som gärna ska innehålla näringsrika aminosyror.

Kombinera detta med regelbundna ansiktsbehandlingar, det reducerar stress och håller huden i balans.

Våra produkter är utvecklade i ett tre-stegs system med pedagogiska siffror där 1 står för rengörande produkter, 2 för behandlande produkter och 3 innebär återfuktning och skydd.

En vanlig fråga från kunder är hur de ska få hjälp med stora porer och fet hud. Hur ska de behandla detta problem?

Stora porer är genetiskt och går inte att få bort helt, det är viktigt att vara medveten om. Man ska tänka på att använda lätta fuktighetskrämer. Regelbunden exfoliering ger viss reducering av porerna. Men framför allt ska man använda ett bra ansiktsvatten. Det minskar porerna och reducerar överskottsfett.


Inga kommentarer: