torsdag, november 06, 2008

Vintertorra läppar?

Nu när vinterkylan är här brukar läpparna lätt bli torra och fnasiga. Tidningen Damernas Värld har samlat tips för torra läppar på sin webbsida - väl värda att läsa:

Torra och fnasiga läppar är lika vanligt efter för mycket sol och saltvatten som av kyla och blåst. Cerat och läppbalsam återfettar, men för att bli av med torra flagor behövs en peeling. Visst fungerar den gamla huskuren med en babytandborste för att skrubba bort fnaset, men peeling är en mer sofistikerad metod.

Peeling för läpparna finns i stiftform och som fet crème. Båda innehåller samma vårdande och återfuktande ingredienser som finns i cerat och läppbalsam, som till exempel sheasmör, aprikosolja, bivax, ricinolja och E-vitamin. Men i peelingprodukterna ingår även små korn som slipar bort de torra flagorna. Kornen kan bestå av malda kärnor från fikon, persikor eller jordgubbar, men även sockerkorn förekommer. I en del peelingprodukter ingår också lite pepparmintsolja med fräsch smak och en pirrande känsla som ger en lätt förstorande effekt på läpparna.

Några produkter har flera funktioner, som till exempel ett peelande stift som är försett med ett vårdande stift i den andra änden. Eller en peelingcrème som delar burk med en läkande inpackning och ett vårdande balsam.

Appliceringstips:
Massera läpparna med peelingstiftet, eller med lite peelingcrème på fingertoppen, tills läpparna känns varma och uppmjukade. Torka bort eventuella kvarvarande korn. Applicera ett fett stift, eller en fet crème, som får verka helst över natten.

Källa: Damernas Värld

Beautytips!

Ett budgettips som funkar väldigt bra är att använda en fuktad, varm frottéhandduk och försiktigt scrubba läpparna. Smörj in dem med ett bra cerat efteråt, t ex REN Biomimetic Perfect Lip Honey. Gör detta gärna ett par gånger i veckan innan du lägger dig så får du härligt mjuka läppar!

Inga kommentarer: