söndag, november 23, 2008

Nummer 3 - Myt eller fakta?

3. MYT: Drick rikligt med vatten i kampen mot rynkorna - FALSKT!

Eller det vill säga, vatten är givetvis bra och nödvändigt för huden - dock inte i överdrivna mängder (1,5 - 2 liter om dagen rekommenderas). Men för att huden ska kunna ta upp och få synlig nytta av fukt inifrån, måste hudytan vara i toppskick, förklarar dermatolog Christian Gronhoj. Därför ska du ta hand om två saker: Insidan - vatten hjälper kroppens organ att fungera som de ska, och dricker du för lite vatten kan huden snabbt komma att se äldre ut. Utsidan - för att säkra en perfekt hudbarriär är det en bra idé att investera i oljor och fettrika cremer anpassade efter hudtyp och hudtillstånd.

"Ett glas vatten om dagen håller rynkorna borta"... YEAH RIGHT.

Källa: Style

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag undrar lite angående två inlägg som ni gjort angående vad som är sant och falskt. Ni skriver: "1. MYT: Antirynkcremer fungerar bäst på natten - FALSKT!" men sen i texten står det: "När vi sover ökar nämligen blodgenomströmningen till huden, ph-nivån minskas och hudens skyddande barriär sänks, vilket tillsammans ger de bästa förutsättningarna för dessa typer av ingredienser, menar forskaren och dermatologen Jeanette Graf från New York." Ni motsäger ju er själva. Nästa myt handlar om vatten: "MYT: Drick rikligt med vatten i kampen mot rynkorna - FALSKT!" men i texten står det: "Insidan - vatten hjälper kroppens organ att fungera som de ska, och dricker du för lite vatten kan huden snabbt komma att se äldre ut." Alltså drick vatten för annars ser huden äldre ut. Det känns väldigt motsägelsefullt alltihop tycker jag. Vad stämmer egentligen? Med vänlig hälsning Lina

Anonym sa...

Hej Lina,
tack för din kommentar. För att reda ut det hela lite så menar de i Myt 1 angående antirynkcremerna att det finns antiryncremer som fungerar på olika sätt, tex att cremer med antioxidanter och solskydd fungerar bäst på dagen genom att skydda huden från solens Uv-ljus och luftföroreningar och att cremer med retinol, peptider och fruktsyror fungerar bäst på natten. I myt 3 om att dricka rikligt med vatten syftar de till att "lagom är bäst". Så att bara dricka massa vatten i överdriven mängd ska hålla rynkorna borta inte stämmer, utan det ska vara ett samspel mellan att dricka lagom mängd med vatten (1,5-2 liter om dagen) och att vårda sin hud från utsidan för att skydda hudbarriären. Hoppas det redde ut det hela lite.
Med vänlig hälsning
Cecilia
Beautybloggen