måndag, november 10, 2008

Intervju - grundarna bakom REN

Anthony Buck och Robert Calcraft heter männen bakom en av årets hetaste hudvårdslanseringar i Sverige. REN har sitt ursprung i England, men namnet är svenskt. Clean Bio Active Skin Care kallar de sin hudvårdsserie; ”Clean” står för att produkterna inte innehåller ingredienser som är irriterande för huden, ”Bio Active” betyder att alla aktiva ingredienser har sitt ursprung från växtriket. En unisexserie som tilltalar både män och kvinnor med sina naturliga produkter och stilrena förpackningar.


Tidigare i höstas gjorde jag en intervju med grundarna bakom REN, en intervju som ingår i en artikelserie för tidningen SPA&Hälsa om manlig hudvård. Men självklart var det en del intressanta frågor som berör oss tjejer också!

Vad är konceptet bakom REN?

Vi grundade REN eftersom vi ansåg att det fanns ett bättre sätt att göra hudvård på. Vi ville ta fram hudvård som var high-tech och behaglig att använda men samtidigt undvika alla syntetiska obehagliga ingredienser som används i många märken. Detta existerade inte, så vi utvecklade en egen serie.


REN är allt vi anser att hudvård bör vara – effektiv, behaglig och ren. Vår filosofi kan sammanfattas i fem principer: rätt ingredienser, rätt vetenskap, rätt upplevelse, rätt miljöpåverkan och rätt attityd.

Det finns många fördelar med naturliga hudvårdsprodukter, men är det något som inte kan uppnås med naturliga ingredienser?

Allt mer blir svaret på denna fråga nej. Varje år kommer fler och fler plantbaserade aktiva ingredienser ut på marknaden som är lika effektiva som de allra bästa syntetiska ingredienserna.

Som ett exempel, vår Glycolactic Skin Renewal Peel Mask använder exfolierande syror som är helt naturliga och denna har precis vunnit amerikanska InStyles pris för bästa ansiktsmask i konkurrens med alla syntetiska masker.

Inga kommentarer: