onsdag, november 26, 2008

Nagelstrul


  • Mjuka naglar beror på för mycket vatten och för lite olja i naglarna. Använd remover utan aceton och olja. Massera nagelroten för ökad blodcirkulation, då växer det snabbare ut en starkare nagel. Bär nagellack för att skydda mot yttre påfrestningar.


  • Vita fläckar på naglarna beror inte på vitaminbrist som många tror, utan på att nageln har fått ett slag eller blivit klämd. När nageln skadas i nagelroten, matrix, där naglarnas celler bildas uppstår ett hålrum mellan de två nagelskikten.


  • Missfärgningar får rökare och de som jobbar med kemikalier. Kan även orsakas av aceton i remover, medicinering samt om du inte använder underlack innan färglacket. Kan ibland poleras bort med trestegsil.


  • Randiga naglar kan uppstå när man blir äldre på grund av torrhet, men även om du använder remover för ofta. Polera naglarna försiktigt för en jämnare yta. Och testa nagelolja för att förhindra att ränderna förstoras och nageln spricker.


  • Spruckna nagelband beror på att naglarna blivit för torra, då blir det svårt för hudcellerna att hålla ihop och nagelbanden växer ut tillsammans med nageln. Sen släpper nagelbanden och flisor uppstår. Motverka med nagelbandsolja och regelbunden manikyr. Och använd handkräm.


Källa: Leva

Inga kommentarer: