söndag, november 02, 2008

Höststäda huden!

Nu inför hösten kan huden se trött och grå ut. Lite tips på vad som kan göras för att förbättra hudtillståndet i höst.

Använd gärna en rengöring som även exfolierar med milda korn och AHA-syror, t ex Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser. Detta får huden att vakna till liv i början av hudvårdsrutinen. Efteråt bör du använda ett ansiktsvatten som sedan balanserar Ph-värdet och förbereder för nästa moment. För detta rekommenderar jag Murad Hydrating Toner.

Det som är bra att tänka på är att använda en scrubkräm som får igång cirkulationen och tar bort överflödigt med döda hudceller. Huden ser genast piggare och klarare ut. Jag rekommenderar Ole Henriksen Walnut Complexion Scrub. Sedan en fetare kräm för att skydda huden från kylan. Ole Henriksen Skin Insulator With SPF15 är ett bra alternativ för dig som vistas mycket utomhus.

Sätt lite färg på huden, men istället för att sola solarium som är skadligt för huden - använd Piz Buin Gradual Self Tan for Face som har brun-utan-sol effekt.

För att få en fullständig hudvård bör du använda en ansiktsmask regelbundet. Det är det som huden behöver mest för att verkligen få näring. Jag rekommenderar Black/Blue Berry Enzym Mask från Ole Henriksen.

Inga kommentarer: