tisdag, oktober 06, 2009

Första testomgången har startat!

Jag har ju berättat tidigare om vårt testpilotsprojekt som vi startat upp under hösten. Det är för vår manliga webbshop där vi nu fått ihop ett gäng på 13 testpiloter som regelbundet ska få vara med och testa produkter. Vilket ska resultera i utvärderingar och recensioner utifrån ett kundperspektiv, vilket man sällan hittar. Oftast när det är tester i tidningar har redaktionen dragit ihop ett gäng medarbetare eller möjligtvis ett gäng kompisar som får testa produkter under en dag. Är det lite mer avancerat får testpersonerna testa produkter i några dagar, men tyvärr är produkt + testperson sällan matchade. Vilket gör att produkter ibland får oförtjänt dålig recension - produkten passar helt enkelt inte personen som testat!

Så jobbar inte vi! Vi har under noga övervägande valt ut en panel i alla åldersgrupper. Äldsta är 63 år, yngsta är 19 år. Boende över hela Sverige, med olika hudproblem/hudtyper och som har olika erfarenhet av produkter. Dessa har sedan matchats ihop med produkter som vi skulle ha kunnat rekommendera dem för köp - för att testa hur de upplever produkterna. Allt ifrån hudvård och rakning till kroppsvård och hårvård.
I fredags skickades första omgången produkter ut till testpiloterna. Nu har de ca 4 veckor på sig att testa, utvärdera och recensera. Vi väntar med spänning på första recensionerna!

Murads nya Oil-Control Mattifier SPF15 är en av produkterna i första testomgången. Även parfymer ska testas – denna gång är det Lacoste Challenge som alla ska provdofta…

3 kommentarer:

Yvonne G sa...

Kommer era piloter att visas på bild? Undrar nyfiken.

Nenne sa...

visst kommer dom att göra det! Så håll utkik!

Elin sa...

Va bra att ni testar! :)