onsdag, september 16, 2009

Rensa badrumsskåpet

Två gånger om året rensar jag badrumsskåpet noga. Jag går igenom varenda produkt jag har och både känner, luktar och tittar på datumet under hur länge dem håller. Var noga med ansiktsprodukter så man inte har någon gammal kräm som legat där länge. Det bästa man kan göra är att lukta på produkterna, nu ska det stå på produkterna hur länge dem håller antingen står det på burken eller kartongen som produkten ligger i.



Så här kan märket se ut. Detta är ett ”hållbarhetsdatum”. På hudvård anges hållbarheten i antal månader efter öppnande, vilket du hittar i en liten ”burksymbol” med en siffra på produkten. Denna anger antal månader produkten garanteras vara ok att använda, räknat från det du öppnat och använt produkten.

Va noga med att förvara dina produkter i badrumsskåpet. Märker du att någon produkt ändrar färg för att den stått framme ställ in den i badrumsskåpet, färgen går inte tillbaks till det ursprungliga dock håller den sig bättre. Detta är noga med ögoncremè har du haft den i kylskåpet låt den då stå kvar där.

Inga kommentarer: