måndag, september 07, 2009

Inte bara för killar


För ett par år sedan var det inte ovanligt att sniffa sig till L'Eau d'Issey pour Homme - på tjejer. Den citrusfriska doften som lanserades redan 1994 blev populär tack vare sin lite annorlunda kryddning som på sin kvinnliga bärare blev både sensuell och intressant. Idag är utbudet av herrdofter bredare - och därmed också ännu roligare att botanisera runt i för de tjejer som vill hitta något mer unikt eller speciellt än "bara" den senaste eller mest hajpade damdoften. Väljer du som tjej att göra en herrdoft till din signarturdoft sänder det signaler om att du är en person som är säker i dig själv, din smak och stil. Du är någon som vågar vara individualist, personlig och lite av en rebell.

Mina två doftfavoriter på herrsidan är just nu Burberrys härligt orientaliska doft Brit Man, som toppas av grön mandarin och ingefära och avslutas med en gnutta mysk. I mitten finns den manliga muskoten, i precis rätt omfattning. Det här är en doft som kommer att generera många komplimanger när du bär den. Favorit nummer två är alla trendkillars numero uno, nämligen Zirh Ikon, som av tidningen Café utnämndes till Årets doft 2009. Denna sprillans nya doft är betydligt tyngre än Burberry Brit Man och passar bäst som en renodlad partydoft för kvinnliga bärare. Men den är smått oemotståndlig med sin mix av träslag, rökelse och orientaliska kryddor så ibland åker den med i handväskan även under dagtid:)

Risken är dock stor att du inte får ha dina "stulna" dofter i fred om du delar badrumsskåp med en manlig äkta hälft. Men var generös, av det goda i livet ska man dela med sig.

Inga kommentarer: