onsdag, juli 22, 2009

Mina bästa tips till resenecessären

Har precis fixat ett blogginlägg till vår groomingblogg med smarta tips inför resan - samt tips på reseprodukter som är perfekta att ta med. Tips på lämpliga produkter till honom hittar du här!

För att inte ni ska bli utan handfasta tips kommer här lite visdomsord från mig!

Med nya flygreglerna krävs det lite extra planering när du packar necessären inför resan. Men även att du tänker dig för när du köper produkter på tax-free. Att vara städare på en flygplats betyder nog numera att badrumskåpet blir välfyllt!

Enligt nya reglerna får behållaren till produkterna endast rymma 100 ml. Produkterna ska få plats i en så kallad ”security bag”, vilket innebär en genomskinlig plastpåse som går att försluta, vilket på fackspråk kallas för blixtlåspåse. Den får endast rymma 1 liter, och du får ta med dig en sådan påse i ditt handbagage.

Självklart går det att packa som vanligt i sin resväska – men även där är det en bra idé att packa smart. En necessär både tar plats och väger en hel del. Dessutom händer det tyvärr allt för ofta att produkter läcker eller går sönder i den vårdslösa hanteringen av bagage.

Liten checklista inför resan:

  • Införskaffa påfyllningsbara flaskor för favoritprodukten i lagom dos.
  • Vissa produkter som duschkräm och schampo går ofta lätt att få tag på vid hotellet.
  • Stoppa gärna produkter i plastpåsar för att minska katastrofen om någon produkt skulle läcka.
  • Packa nödvändigaste toalettartiklarna i handbagaget. Om bagaget blir försenat slipper du leta tandborste det första du gör!
  • Packa solskydd i handbagaget. Det är inte ovanligt att man får vänta på transport i stekande sol – och att bränna sig första dagen är inte en bra start på semestern.
  • Lägg necessären lättillgänglig i väskan, så du slipper slita upp hela packningen om du behöver komma åt den.
  • Det är vid resan du får användning för prover på parfym, schampo och hudvård. Hamstra på dig inför resan!
  • Glöm inte kylbalsam eller after sun. En lång dag i solen kan kräva akut hjälp för att lindra brännan.

Inga kommentarer: