onsdag, januari 07, 2009

När du har lite extra tid...

Vi står jämt på våra fötter och de flesta av oss i klackar. Glöm inte bort dom fötterna som får ta så mycket stryck.

Även om en bra basfotvård bara tar några minuter per dag är det absolut värt att pyssla om fötterna lite extra ibland. Varför inte passa på medan du ändå sitter framfrö tv:n?

Lufta fötterna- sitt barfota. Om de har varit instängda i strumpor och skor hela dagen mår de jätte bra av att få släppas fria på kvällarna.
När du sitter, rulla fötterna över en tennisboll eller ne brödkavel på golvet. Rulla en fot i taget under minst två minuter. Det stärker fotvalven och är skönt avkopplande.

Testa fotmassage. Absolut skönast är det förstås om någon annan masserar dig, men om ingen villig massör finns att tillgå så fixar du det själv. Massera fotsulan med finger topparna i cirklande rörelser från hälen och framåt mot tårna. Tryck till ordentligt så att det inte kittlas. " Tryckmassera" med tummen längs hela fotvalvet. Ta tag med tumme och pekfinger runt en tå i taget och knåda dem mjukt och försiktigt.


Ge fötterna ett bad. Ett fotbad med varmt vatten ( runt 38 grader är lagom, annars kan fötterna svullna ) och ett par matskedar fotsalt eller några droppar av en etersik aromaolja, är lugnande och avstressande för hela kroppen.


Beautybygrooming tips: Mavala mjukgörande fotkräm.



Källa: Damernas Värld

Inga kommentarer: