lördag, januari 03, 2009

Foundation i puderform

Täckande bruncrème tillhör det förgångna. Numera ska en foundation bara jämna ut hudtonen och dölja småskavanker utan att synas. Det är precis så en mineralpuderfoundation fungerar. Det stoftfina pudret blir som en skirt transparent crème när det appliceras med tjock puderborste på huden. Pudret består av mikroniserade mineraler och är alltså en ren naturprodukt utan några tillsatser av konserveringsmedel, talk, oljor, parfym eller kemiska ämnen. Då oftast någon av de ingående mineralerna är zink- eller titanoxid fungerar pudret även som UV-skydd. Eftersom dessa mineraler dessutom har anti-inflammatoriska egenskaperkan pudret med fördel rekommenderas till hy med acne och rosacea.

Fördelarna med puderfoundation är att det går att lägga på ytterst tunt och transparent. Vill man ha ett mer täckande resultat är det lätt att bättra på utan att pudret täpper igen porerna. Mineralpudret är ljusreflekterande vilket gör att det trollar bort fina linjer och ojämnheter i hyn. Det passar alla hudtyper, ger torr hy fin lyster, håller fet hy matt och är naturligt milt och lugnande för känslig hy.

Appliceringstips:
  • Riv av eller stick hål i skyddshöljet.

  • Häll ut ytterst lite puder i locket och arbeta in det i en puderborste.

  • Slå av överskottspudret.

  • Applicera pudret med svepande cirkelrörelser.

  • Använd sparsamt med puder, annars kan resultatet bli glansigt.

  • Ju mer puder, desto mer täckande blir resultatet.

  • För att komma åt att täcka mörka ringar och i ögonvrår, använd en mindre borste.
Damernas värld testade olika mineralpuder för att se om de gör vad man väntar sig av en bra foundation.


I.d Bare Mineral Foundation som finns här på beautybygrooming fick 4,6 poäng av 5 möjliga. Så här löd bedömningen: "Testarnas favorit. Minuspoäng endast för att den inte lyckades täcka mörka ringar under ögonen lika bra som en concealer."


Källa: Damernas värld

Inga kommentarer: