måndag, januari 12, 2009

HUR FUNKAR INGREDIENSERNA?

Det som finns i krämer går alltid hitta som föda. Vad är det egentligen dessa ingredienser gör? Tidningen ELLE hjälper oss med svaren..


Från skafferiet

AVOKADO
En fettsyra som används i många naturliga och ekologiska produkter då den återfuktar kroppen och huden inifrån och ut. Avokadons antioxidanter skyddar också huden mot för tidigt åldrande.

ARGANOLJA
Trendig, exklusiv olja som dyker upp i allt fler skönhetsprodukter. Utvinns ur arganträdet som bara växer längs Marockos sydkuster. Är läkande och lugnande för huden.

DRUVKÄRNEOLJA
Skyddar mot nedbrytning av kollagen och elastin. Ger uppmjukande effekt i många handcremer och läppprodukter.

GURKEXTRAKT
Svalkande och antiinflammatoriska egenskaper för huden, perfekt på svullen och stressad hud.

GOJIBÄR
En nykomling i skönhetssammanhang. Har använts i kinesisk medicin i århundraden för sin extremt höga andel antioxidanter. Bären har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, perfekt för känslig hy.

GRÖNT TE
En av världens bästa antioxidantkällor- skyddar huden mot åldrande, miljöpåvfrestningar och stärker immunförsvar.

KAKAOSMÖR
Utvinns ur rostade kakaofrön, smälter i kontakt med kroppstemperatur och har uppmjukande effekt. Är därför mycket populärt i kroppscremer och läppbalsam.

LAVENDELOLJA
En fantastisk olja med många läkande egenskaper. Lugnande, antibakteriell, uppstramande och läkande- lavendel är en superhjälte i skönhetsbranschen.

MANDELOLJA
Kallpressad olja från mandel har en silkeslen och läkande egenskap på torr vinterhy.

SHEASMÖR
En superpopulär vitamin och antioxidantrik återfuktare i lotion och creme. Utvinns ur frukten från kariteträdet och har läkande egenskaper på torr och skadad hud.



Källa: ELLE

Inga kommentarer: