måndag, juni 15, 2009

Rätta frisyren inför sommar/höst -09












Nu till sommaren har det varit mycket tal om vågit & lockigt hår, trenden kommer fortsätta till hösten. Rufsigt hår som ser ostylat ut eller fina catwalks lockar.

Några personliga råd till hur jag får till det rufsiga & de fina lockarna:

För att få det riktigt snygga rufsiga håret se till att håret inte är ny tvättat, tycker du att ditt hårbotten ser fet ut använd Björn Axén Styling Powder den mattar ner och ger volym och stadga. Ta en klick Fudge Pump Up och arbeta in det i håret fast upp och ner, släng upp håret och det ser nu ut som du har massa volum och det lagom fina rufset. Avsluta med Fudge Skyscraper som ger lagom stadga och lyster.

För den glamorösa lite mer vågiga håret använd Fudge Salt Spray i handdukstorkat hår låt självtorka. Har du lite rufsigt hår platta ej, när det är torrt ta håret och tvinna det och sätt upp det i en tofs som en boll c. 5cm nedanför hjässan. Antingen har du håret så över dagen du går till jobbet/skolan eller under natten. När du väl tar ut det borsta ej håret utan dra igenom med fingrarna för en snyggare effekt och skonsammare för håret. Avsluta med Fudge Skyscraper för stadga och lyster.

Hur får man då till dom fina catwalks lockarna? Här behövs Serum för håret, värmeskydd, en bra locktång och avslutande hårspray.

Börja med att lägga i Björn Axén Repair Serum för att ge glans och förebygga mot slitage i handdukstorkat hår, Spraya sedan på TONI&GUY Protein Protection Mist en värmekyddande formula som skylldar mot stylingskador. Den reder ut och lämnar efter sig ett mer glansigt lättarbetat hår. Spraya på i handdukstorkat hår, går att ha i torrt hår med. Torka håret torrt med fön, börja locka håret. Om du vill ha en liten blandning mellan vågigt och lockigt hår ska du ta större partier av håret. En favorit locktång är från OBH Nordica Björn Axén Tools Curling Iron 13 mm, liten i mm men attans va bra den är. Ger en små fina lockar eller större om man tar en större parti av håret. Men vill du uppnå den fina skruv locken ta små partier och tvinna hårslingan runt tången. Kamma aldrig för att få isär lockarna utan dra lätt igenom med fingrarna. Avsluta med Björn Axén Megafix Hairspray ett spray för extra stark fixering av färdig frisyr. Ger håret glans. Innehåller UV-filter. Lätt och kamma ur.
Kom ihåg när du gör lockar, de blir finare i nytvättat hår än otvättat.

Sommar/höst -09 behövs det 2 grejer för ditt hår som är nr.1 Värmeskydd och Locktång.
Hoppas ni alla blir fina i håret nu. :)

Inga kommentarer: