torsdag, juni 11, 2009

Händer & Fötter i fokus

Nu visar vi händer i vackra färgrana smycken och fötterna i öppna sandaler. Så fram med alla verktyg och sätt igång och få lena och vackra naglar och härligt mjuka fötter.

För att få den rätta salong känslan hemma är enkelt, med rätta verktyg/produkter så får du händer och fötter som ingen kan låta bli och kolla på.

Börja med att fila naglarna i den längd och form som önskas ( kom ihåg klipp aldrig naglarna !, vill du ha dem kort fila ner dem ). Använd dig av Vitry Safirfil som är dubbelsidig nagelfil i tåligt material med två grovheter. Lätt och skölja av och hygeniskt.
Sedan lägger du naglarna i varmt vatten i c.5-10 min för att nagelbanden ska släppa lättare, glöm ej att under tiden detta sker ta en vanlig tandborste och borsta under naglarna för att få bort smuts. Pilla aldrig under naglarna då nagels fina kant kan bli ojämn och lättare drar till sig bakterier. När du tar upp naglarna torka ordentligt och lägg på Mavala Nagelbandsremover som avlägsnar snabbt och effektivt överflödig hud vid nagelbanden, låt verka 1min innan du börjar dra tillbaka nagelbanden med hovsticka eller orangepinnen (var extra försiktig, linda gärna in den i bomull). Torka bort all död hud och tvätta händerna noga. Används en gång per vecka eller vid behov. Sen är det bara och börja lacka kom ihåg att alltid ha en base coat under om du anväder mörka färger så nagel inte blir missfärgad, avsluta med top coat en överlack som ger lacket en fins glans och längre hållbarhet. Har du redan missfärgade naglar är Mavala Mava-White, optisk blekning lösningen, den penslas på en gång i veckan och ger en fin matt yta. När allt är färdigt smörj in händer och armar med en härlig creme, en favorit är från Appellation Spa , Appellation Grapeseed Hand & Nail Cream.

Vad behövs då för fina fräscha fötter?

Börja med Vitry Fothyvel med utbytbara rakblad, är till för de förhårdnader som är för grova för att slipas ner med en vanlig fotfil. Perfekt att göra medans du badar, börja med att mjuka upp huden på fötterna i varmt vatten. Avlägsna förhårdnader under fötterna i tunna lager genom att försiktigt dra hyveln mot dig. Avsluta med att fila fötterna med Vitry Fotfil i keramik. När allt detta är klart torka fötterna ordentligt mellan varje tå och avsluta med en återfuktande creme. Och känner du för det lilla extra lyxet lacka då tå naglarna också, nu till sommaren är pastell färger riktigt snyggt.

Inga kommentarer: