torsdag, maj 14, 2009

När bikinilinjen är rödprickig

Vad är inte jobbigare än röda prickar och inåtväxta hår vid bikinilinjen.

Röda bulor i bikiniområdet består oftast av hårstrån som växer ut bara för att dyka rätt in i huden igen. Huden behandlar då håret som ett främmande objekt, som om du har fått en sticka, och blir inflammerad. Det allra mest effektiva är att ta bort håret med laser, även om det är dyrt och du bara kan få bort 80-90% av håren. Det positivia är dock att majoriteten som tas bort är just inåtväxta hår. Idag är det många som vaxar bikiniområdet eftersom håret som växer ut blir finare och du är slät och hårfri längre, men ironiskt nog resulterar vaxningar oftare i inåtväxta hår än andra metoder, eftersom alla hår inte noggrant rycks ut.

Ofta kan rötter ligga kvar under huden och irritera, vilket kan åtgärdas om du tvättar det nyvaxade området med antibakteriell tvätt i några dagar efter vaxningen. Om du fortfarande är röd ett par dagar efteråt kan en kortisoncreme hjälpa.

Rakning ger mindre inåtväxta hårstrån så länge den utförs korekt, det vill säga med en antibakteriell tvål och helt nya rakblad. Om du redan har röda prickar och vill få bort dom: Använden mild skrubb för att exfoliera tilltäppta porer och behandla området med en anti-inflammatorisk gel. Raka absolut inte området, det irriterar bara ännu mer.

Beautybygroomingtips: Ole Henriksen Loofah Body scrub



Källa: Glamour

Inga kommentarer: