torsdag, maj 28, 2009

Hitta den rätta scrubben för dig

Många av oss glömmer bort och scrubba oss en gång i veckan om inte mindre. Man får inte glömma att scrubb behövs för att ta bort döda hudceller och lämna huden mjuk och fin. Huden får bättre spänst och när du scrubbar ökar du blodcirkulationen i kroppen vilket är bra.
Man kan börja med en scrub som är lämplig just för dig och avsluta med en återfuktande duschcreme.
De finns olika scrub och välja bland och jag ska skriva om tre stycken som jag tycker är bra.

Ole Henriksen Loofah body scrub som är till för alla hudtyper, den är både kylande och uppiggande. Den innehåller naturlig Loofah som ger varsam exfoliering, Vitamin A och E är antioxidanter som är förnyande och reparerande. Kornen i denna scrub är lagom riviga men lämnar inga spår efter sig så fort du sköljer av scrubben så åker allt bort. Se till och smörja med en återfuktande creme efter, en bra återfuknings creme som sjunker in fort är från Ole Henriksen Body Sleek Hydrating Lotion innehåller aloe vera som är återfuktande, lugnande och läkande.

Om man har problem med acne på kroppen så är scrubben från Peter Thomas Roth Buffing Beads Body Wash bra, samtidigt som den motverkar acne så ger den fukt den är inte uttorkande. Aktiva ingrediensen är Salicylic Acid 1%. Efteråt smörj in med en oljefri creme.

Sist men inte minst REN Guerande Salt Exfoliating Body Balm en kroppsbalsam som tar bort döda hudceller, återfuktar och återger huden dess lyster. Den kan användas på två sett antingen på torr hy innan badet eller duschen, sen sköljs den av, eller på blöt hud då du får en mildare effekt.

Se alltid till att återfukta huden efter att du scrubbat dig, huden blir annars torr och irriterad.


Inga kommentarer: