måndag, november 30, 2009

Mode + julgran = sant!


Är man intresserad av mode och design rekommenderar jag ett besök på designhotellet Birger Jarl i Stockholm där man för sjätte året i rad arrangerar en större julgransutställning. I år medverkar Svenska Moderådet med en specialdesignad gran, ”Evergreens and Greenfashion”.

Den årliga julgransutställningen på Birger Jarl i november-december har blivit ett populärt arrangemang. Svenska Moderådet, som i år firar med trettio års trendspaning för den svenska modebranschen med rapportering om färger, material och silhuetter, har blivit inbjuden för att designa en av granarna.

- Just med tanke på vi firar trettio år i år och har haft en hel del nostalgiska tillbakablickar, kändes det extra roligt att göra en gran som har en klassisk och älskad siluett, en modets Evergreen, säger Lotta Ahlvar, VD Svenska Moderådet.

Lotta Ahlvar, som tillsammans med sina medarbetare skapat en lite annorlunda gran, hyllar en klassik modesilhuett. Den gröna silhuetten är också en hyllning till Green Fashion-begreppet, en fråga på agendan för många företag i modevärlden, inte minst med tanke på den kommande stora klimatkonferansen i december i Köpenhamn.

Så, varför inte göra ett besök och få lite inspiration till att blinga din egen gran?!

Inga kommentarer: