lördag, mars 12, 2011

Sätt hälsan först

Det finns många olika goda och nyttiga bär man kan äta men det finns en som är riktigt god att både blanda till frukosten i smoothin eller att bara äta den som den är.
Färska blåbär har ett ORAC-värde på 6 500 vilket är oerhört högt och ORAC-värde betyder – ett mått på antioxidanternas kraft. Förutom antioxidanter som antocyaniner, flavonoler och proantocyanidiner innehåller blåbär resveratrol. Detta är en antioxidant som visat sig förlänga livet, trots att det inte är studerat hos människa är det inte farligt att äta mycket blåbär och hoppas på det. Blåbär är antiinflammatoriska och har skyddande egenskaper för hjärnan. De tycks minska försämringen av hjärnans funktioner vid Alzheimer´s och minskar skadan som uppstår vid en eventuell stroke. Även om du kokar sylt på bären är det mesta av nyttan kvar. En rolig detalj är att blåbär är relativt rika på vitamin K, vilket i studier har visat sig skydda både mot cancer och benskörhet. Som om inte detta vore nog sänker blåbär blodfetterna och blodtrycket hos personer med förhöjda värden.

Något som varmt kan rekommenderas är dr. Brandt Anti-Oxidant Water Booster Blåbär.

Inga kommentarer: