måndag, mars 15, 2010


Huden är ett livsviktigt organ som du ska leva med hela ditt liv. Många slarvar dock med skötseln. Improveme.se tipsar om fem enkla steg mot en naturligt fin hud.


Steg 1
Rengör huden noggrant både morgon och kväll och passa samtidigt på att massera ansiktet försiktigt under tiden för att stimulera blodcirkulationen. Gå aldrig och lägg dig med sminket på.
Beautybygrooming tips: Appellation Grapeseed Face & Body Wash


Steg 2
Applicera en kräm som passar just din hud. Använd en för natten, som tillför extra näring, och en annan lättare under dagen. Om du inte vet vad som passar din hud finns det många kosmetik- och hudvårdsmärken som erbjuder en kartläggning av din hudtyp.
Beautybygrooming tips:
Dagkräm: Ole Henriksen Herbal Day Cream Antioxidant Spf15
Nattkräm: REN Omega 3 Overnight Lipid Renewal Serum


Steg 3
Hantera din hud med varsamhet. Gnugga inte in hudkrämer, klappa in dem i stället. Extra försiktigt bör du vara vid kontakt med den ömtåliga huden kring ögonen. När du smörjer in dig med en ögonkräm, klappa in produkten med hjälp av ditt ringfinger. Ringfingret är det finger som är svagast vilket minskar risken att du tar i för hårt.

Beautybygrooming tips: Akademikliniken Pure Effect Eyes


Steg 4
Solskyddsfaktor är A och O. Inte bara under de soliga sommarmånaderna, utan alltid, varje dag, i regn som sol. Solskydd skyddar din hud mot för tidigt åldrande, något som solen ofta står till svars för. För att inte tala om att en solskyddsfaktor skyddar mot de cancerframkallande UVA- och UVB-strålarna.
Beautybygrooming tips: California North Titanium Spf30


Steg 5
Om du röker, överväg att sluta. Du har säkert hört det förut, men rökning har en otroligt skadlig inverkan på huden och gör att den åldras mycket snabbare än om du inte röker.


Inga kommentarer: