onsdag, april 07, 2010

Hitta rätt parfym

Ibland kan det vara svårt och hitta rätt doft som passar en, och att dofta på flera parfymer samtidigt kan få en att inte känna någon större skillnad mellan dofterna. Har man svårt och bestämma sig eller är ute efter en speciell doft våga då fråga om hjälp och fråga om innehållet i parfymen som t.ex topp, mellan och basnot. Nedan kommer tre parfymer som jag personligen varmt kan rekommendera.

Jeanne Lanvin är en blommigt, fruktig doft. Det är ett magisk doftmöte som öppnar med fruktiga noter av björnbär och päronnektar. Hjärtat i doften kombinerar hallon med blommiga noter, som övergår i en sensuell avslutning med mysk och samdelträ. En härlig parfym som sveper in en i sin härliga doft. Passar fint under våren samt sommaren.

TOPPNOT
Björnbär, citrus och päron
MELLANNOT
Pion, vit freesia och hallon
BASNOT
Mysk, amber och sandelträ

Burberry The Beat Eau de Toilette är en lättare version av sin föregångare Burberry The Beat Edp. Den har fått en friskare nyans med inslaget av mandarin i toppnoten. En sensuell mix av rosépeppar, te och iris. En doft som passar alla dar i veckan dag som kväll.

TOPPNOT
Mandarin, bergamott, rosépeppar och kardemumma
MELLANNOT
Blåklocka, ceylonte och kvittenblomma
BASNOT
Iris, vit mysk och cederträ

Clean Warm Cotton har den härliga doften av nytvättade handdukar som kommer från torktumlaren. Doften sveper in dig i noter av citrus, syren och jasmin som övergår i en sexig mix av amber och mysk. Denna parfym är något extra och får en att känna sig fräsch hela dagen!
DoftnoterCitrus, syren och jasmin, marina noter, amber och mysk.

Inga kommentarer: