tisdag, januari 19, 2010

Inne att shoppa på webben

Brukar du webbshoppa? Då är du riktigt rätt! I tidningen Market läser vi med glädje att vanan att handla på internet har brett ut sig kraftigt bland svenskarna under det senaste året. Antalet svenskar som lagt sig till med vanan att köpa och beställa varor och tjänster på internet har under det senaste året ökat kraftigt. Det visar de undersökningar av it-användningen bland individer som årligen görs av Statistiska centralbyrån (SCB).
Andelen personer i åldrarna 16-74 år som under de tre senaste månaderna köpt eller beställt varor eller tjänster på internet ökade enligt SCB:s undersökningar från 38 procent 2008 till hela 45 procent 2009, det vill säga till nästan varannan person. Att handla på internet har enligt undersökningarna blivit vanligare i alla åldersgrupper, bland såväl unga som gamla.
Men allra mest har vanan brett ut sig bland 25-34-åringar, där enligt den senaste undersökningen 60 procent köpt eller beställt något via tangentbordet under de senaste tre månaderna. (Källa: www.market.se)

Inga kommentarer: