måndag, december 22, 2008

Evigt ung, så ger du ditt ansikte nio liv

Allt yngre människor lystrar till skönhetsvårdens magiska slagord, anti-age. Vi snackar botox, kemisk peeling och vassa knivar. Sanningen är dock att ingen metod eller produkt kan vrida tillbaka tiden. Rynkorna kommer till sist ändå. Men ser du bara efter din hud så får du en smidigare hy och du blir rynkfri längre. Checka av Kings lista för nio liv.


1. UNDVIK ATT SOLA, Solens UV-strålar skadar huden och kollagenetförlorar sin spänst. Ta för vana att använda solskyddsfaktor, minst 15 i ansiktet, ävern om du är i stan. Är din hy extra känslig mot solen ska du leta efter solskydd med så kallade fysikaliska filter.


2. ÄT VITAMINRIKT,Håll en balanserad diet rik på antioxidanter som A, B, C och E. De tar upp fighten mot de fria radikalerna som finns naturligt i kroppen och i vår omgivning. Fria radikaler är instabila molekyler som attackerar cellerna i kroppen och speedar upp för tidigt åldrande.


3. SOV GOTT, Får du tillräckligt med sömn förbättras hudens utseende.


4. SLUTA RÖKA, Om du inte redan gjort det i tider av rökförbud, vill säga. Rökning förhindrar syret att nå fram till hudcellerna och skapar för tidigt åldrande.


5. DRÄNK DIG INIFRÅN, Drick mycket vatten så bibehåller du fukten i huden.


6. JOBBA NATT, Använd en vitaminpackad nattkräm. Hudens temperatur stiger nattetid och näringsämnen absorberas lättare. Passa på att byta örngott i bomull mot siden. Det är snällare för huden.


7. SÄG NEJ TILL SPRIT, Dra ned på alkoholkonsumtionen. Festandet på alkohol berövar hudens viktiga näringsämnen och gör så att blodkärlen i ansiktet vidgas. Är du inte försiktig så kan det förbli vidgade och ytliga kärl framträder på framförallt kinder och näsa.


8. SKÖT DINA DAGLIGA RUTINER, Få till ett system för din dagliga hudvård som inkluderar rengöring och återfuktning.


9. RENGÖR PÅ DJUPET, Skrubba huden regelbundet med en peelingkräm. Ju äldre vi blir desto tjockare blir hudens hornlager där döda hudceller klamrar sig fast.



Källa: KING

Inga kommentarer: