torsdag, december 04, 2008

Naglar

Tidningen Leva skriver om naglar...

SKÖNHETEN KOMMER UTIFRÅN

HANDS ON Knaprar du vitaminer och mineraler i hopp om att få starka och fina naglar? Glöm det, menar tre nagelexperter som Leva har pratat med. Skönheten kommer utifrån - hemligheten ligger i att skydda och ta hand om sina naglar.

Visst kan man optimera nageltillväxten genom att äta rätt, men inga vitaminer och krämer i världen kan förbättra dina naglar mer än vad som bestämts av dina gener. Hur fort naglarna växer beror på bland annat ålder, kvalitet, årstid, ärftlighet och hälsotillstånd.

Mäns naglar växer generellt sett fortare än kvinnors. Sommar och varma klimat skyndar på tillväxten. Visste du förresten att de olika fingrarna växer olika fort? Långfingret växer fortast och lillfingret långsammast.

Kalcium påverkar inte nageln nämnvärt. De vita fläckarna är inte ett tecken på kalkbrist utan beror oftast på att nageln blivit klämd eller utsatts för ett slag.

Det bästa sättet att få vackra långa naglar är att stimulera tillväxten i matrix, det vill säga massera nagelroten, och sedan ge dina händer och naglar öm omvårdnad. Hemma kan du smörja, massera, fila och polera.

Är du lat, rik eller vill lägga din tid på annat, står nagelsalongerna på rad för att ta hand om dig på bästa sätt. Vi tipsar om vad du kan göra och vad du får för pengarna.

Källa: Leva

Inga kommentarer: