måndag, april 04, 2011

Solskydd

Hur pass mycket påverkar solen oss männsikor egentligen? Förutom att den ger huden D-vitamin, gör oss piggare och är allmänt välbefinnande så finns det ju även nackdelar.

Den torkar ut vår hud, orsakar pigmentfläckar och bidrar till det mesta av den del av hudens åldrande. I värsta fall kan den också ge hudcancer. Orsaken är att solen sänder ut ljus i form av elektromagnetisk strålning som till viss del når oss här på jorden. Av denna strålning är det synliga ljuset endast en del, medan resten består av bland annat infraröd och ultraviolett (UV) strålning, där den ultravioletta strålningen delvis är skadlig för oss. UV-strålningen delas in i tre regio-ner: UVA, UVB och UVC. UVC fångas upp redan i ozonskiktet, medan den strålning som når oss till 90 % är UVA, och resten är UVB.

Så se till och skydda huden och börja redan nu när vår solen kikar fram. Ett tips är Peter Thomas Roth Instant Mineral SPF 30 som är ett solskydd i pulverform. Enkel att använda tack vare den praktisk borsten som ger en kladdfri applicering. Kan användas direkt på rengjord hud, ovanpå fuktighetskrämen. Denna solskyddsfaktor är lätt att ta med sig i väskan för en ny applicering under dagen.

Inga kommentarer: