lördag, april 30, 2011

Solarium

Att undvika solarium kan vara svårt för vissa av oss speciellt när höst/vintern kommer. När vi får värme och färg så mår vi bättre ett tag men skadan som sker i huden när man solar solarium är något man får påminna varandra om.

Solarieljuset är annorlunda än det naturliga solljuset, eftersom den till största delen består av UVA. Den typen av strålning tränger ner i de djupare hudlagren och skadar vävnad och blodkärl. Det är UVA-strålningen som gör att huden förlorar sin elasticitet och rynkor bildas. Eftersom solarium får ha tre till fyra gånger så stark UVA-strålning som vanlig sol har, åldras huden också snabbare än normalt. En vanlig missuppfattning är att det är bra att förbereda sig för semestern eller en utlandsresa genom att grunda med solarium först men detta stämmer inte. Man löper stor risk att bränna sig ändå, eftersom man inte har fått samma solskydd som den vanliga solen ger. Det man även får tänka på är att solariesolning inte gör så att det bildas D-vitamin i huden detta pga att vi behöver UVB-strålning för att bilda D-vitamin i huden och eftersom solarium har en mycket lägre halt av UVB-strålning ger det inte samma effekt som i den vanliga solen.

För att få en fin och naturlig brun färg på kroppen/ansiktet så rekommenderas Califrona North Titanium Self Tanner. En lätt och kladdfri brun utan sol som ger en snygg gradvis färg.

Inga kommentarer: