söndag, juni 05, 2011

Hårfri


Det finns olika metoder för att få bort oönskat hår men oftast är det rakhyveln vi använder. Nedan kommer några tips om lite olika hårborttagnings metoder.

Vaxning:
Denna metod ger en hårfri känsla längre än rakning. Huden känns mjuk och man slipper tänka på att ta bort håret igen inom några dagar. En vaxning brukar hålla mellan 4-6 veckor beroende på hur länge man vaxat sig. Har man vaxat sig under en längre period så blir håret på många tunnare och finare och även glesare. När man vaxar så drar man med håret från roten så man skippar den stubbiga känslan. Ska man vaxa sig första gången så rekommenderas det att man går till en salong, eftersom vaxning tyvärr inte är smärtfritt och irritationer kan uppstå.

Rakning:
En metod som går snabbt, enkelt och är smärtfritt. Vi har alla använt oss av rakhyvlar någon gång men rakning ger tyvärr inte en lång hållbarhet. Benen känns snabbt stubbiga och risken för skärsår finns. Rakning är en bra metod när man har bråttom och snabbt vill få bort håret men även rakning har sina nackdelar, allt från skärsår till små irritationer.

Epilator:
En metod som många använder hemma är epilator. En apparat som ger hårfria ben länge (beroende från person till person dock) Du kan till en början känna obehag att använda en epilator men det blir lättare för varje gång man använder den. Hårstrået blir blir tunnare och hårstråna blir färre vilket gör upplevelsen mindre obehaglig, dessutom så blir utväxten betydligt mjukare.

På våran webbsida Beautybygrooming.se hittar ni det som behövs för en hårborttagning, men ska du vaxa dig första gången så rekommenderas det att du går till en salong.

Inga kommentarer: